1.09.2021

Proje Taşımacılığının Temel Kuralları

Projelendirme kapsamında taşımacılık faaliyetinin gerçekleştirilmesinde proje taşımacılığı hizmetinden yararlanılması sağlanmaktadır. Standartların dışında olan yük ve eşyaların taşınması işlemlerinde gerçekleştirilecek olan nakliye ile ilgili belli çalışmalar yapılır. Müşteriden gelen talepler doğrultusunda şekillenen proje taşımacılık hizmetinin her biri yüke özel olarak planlanarak gerçekleştirilir.

Proje taşımacılık hizmetlerindeki temel kurallar sağlık, güvenlik ve emniyetli bir şekilde teslimatın zamanında yapılmasıdır. Gerekli olan teslimatın belirlenen kurallara göre yapılmaması durumunda ise ciddi zararlar meydana gelebilir. Yüklerin taşınmasına uygun olan araç ve römork gibi ihtiyaç duyulabilecek olan taşımacılık ürünlerinin yanı sıra gemi sevkiyatı içinden gerekli çalışmaların ve izinlerinde alınması son derece önemlidir.

Risk yönetiminin ideal şekilde planlanarak buna göre uygulanması ise proje taşımacılık alanında önem taşıyan noktalar arasında yer almaktadır. Proje taşımacılık hizmetinin sunulması sırasında yaşanabilecek olan kaza, hasar, darbe gibi tüm detaylar incelenerek buna göre planlamanın yapılması lazım gelir. Bu işlemlerde kilit nokta ise sigortadır. Sigortanın olmaması maliyetin firmaya ödetilmesi anlamına gelmekte olup olası zarar durumunda ise ciddi maddi sıkıntı ile karşı karşıya kalınabilmektedir

Proje kargo taşımacılığı olarak da ifade edilen taşımacılık hizmetleri ile farklı birçok yük ya da eşya taşınabilmektedir.

 

Proje Taşımacılığı İle Hangi Yükler Nakledilir?

Proje taşımacılık hizmetleri ile standartlara uygun olmayan ağırlık ya a ölçülere sahip olan eşya ya da yükler yeni adrese nakledilir. Buhar ve gaz tribünlerinden tank ve basınç araçlarına kadar uzanan geniş bir listeye bu anlamda yer açmak mümkündür. Bunun yanı sıra boru hatları, enerji santralları, ısı kazanları, kurutucular, bacalar, fabrikalar, transformatörler ve çelik fırınlar gibi farklı yüklerin taşınması da sağlanabilmektedir.

Her bir proje taşımacılık hizmeti kendine has olan özelliklere sahip olarak tüm detayları ile incelenerek hizmet sunulur. Adından da anlaşılacağı üzer proje kargo taşımacılık hizmetinden tüm risk yönetiminin edinildiği ve detayların yer aldığı özel bir projeye yer açılarak sonrasında hizmet alımından yararlanılması sağlanır. Hizmetlerde de montaj ya da montajlama gibi detaylarda müşteri talebine göre karşılanarak sunulmaktadır.