26.05.2021

Havayolu Taşımacılığı Nedir?

Havayolu Taşımacılığı Nedir?


Özet bir şekilde açıklamamız gerekirse taşımacılık, yeri değiştirmesi ya da bir yere ulaştırılması gereken bir ürünün bulunduğu noktadan istenilen konuma belirlenen zaman aralığında güvenli bir şekilde götürülmesidir. Havayolu taşımacılığı ise, havayolu üzerinden uçak gibi hava araçları aracılığıyla yapılmaktadır.


Havayolu lojistik hizmeti, lojistik işlemlerinin en pratik şekilde gerçekleştirilmesini sağladığından ötürü kullanımı oldukça yaygındır. Havayolunda özellikle uçakları ilgilendiren gelişmeler, bu yaygınlaşmanın öncelikli sebebidir. Bir başka nedeni de havayolu taşımacılığının düşünebileceğiniz her türlü yükün taşımacılığının yapılabilmesidir. Taşımacılığı yapılan yükler, önemli veya önemsiz bir belge ya da evrak olabilir, hassas ya da çevreye zarar verebilecek bir kimyasal da olabilir. Taşımacılığını yapmak istediğiniz ürün ne olursa olsun, havayolu taşımacılığı ile ürünün hasar almadan istenilen noktaya ulaştırılabilir. Bu özelliği, havayolu taşımacılığının kullanımının artmasında oldukça etkili olmuştur.


Havayolu Taşımacılığı Avantajları


Havayolu taşımacılığı, diğer lojistik hizmetlerine kıyasla birçok avantaja sahiptir. Öncelikli ve en büyük avantajı, hızıdır. Uçaklar, denizyolu ve karayolu araçlarına göre daha hızlı hareket ederler. Bu yüzden bir denizyolu ya da karayolu aracının birkaç gün içerisinde ulaşabileceği bir noktaya saatler içinde ulaşabilirler. Bu hızları, havayolu lojistik hizmetini öne çıkarır. Hız, her ne kadar bir ürünün tesliminde oldukça önemli olsa da ürünün hiçbir zarar görmeden karşı tarafa ulaştırılması taşımacılıkta öncelikli faktördür. Havayolu taşımacılığı, bu konuda en iyi yollardan biridir.


Havayolu taşımacılığında ürünler çoğunlukla farklı bölmelerde tutulur ve aracın hareketleri ürünleri büyük bir çapta etkilemez. Dolayısıyla ürününüzün en iyi şekilde istenilen konuma ulaştırılması daha kolaydır. Hızlı ve en az hasar vererek hareket eden taşımacılık yöntemi olan havayolu lojistik hizmeti ile bir son tüketim tarihi bulunan ürünlerin teslimatı için sıklıkla kullanılır.