26.05.2021

Denizyolu Taşımacılığı ve Önemi

Denizyolu Taşımacılığı ve Önemi


Dünyanın her yerinde oldukça büyük bir değere sahip olan lojistik sektörü ve uluslararası lojistik firmaları, her geçen gün daha da büyümektedir. Bu sonuca ulaşmamızı sağlayan en büyük neden, teknolojiye bağlı olarak ülkemizin ve dünyanın ticari faaliyetlerinin sürekli olarak yenilenmesi ve gelişmesidir. Çevrimiçi alışveriş yöntemleri de bu ticari aktivitelerin artmasına büyük bir sebeptir. Bu tür online ya da çevrimiçi alışveriş seçenekleri ile insanlar, dünyanın her ucundan ürün sipariş edebilme özgürlüğüne sahiptir. Bu ürünleri kargo aracılığıyla kendilerine getirdikleri gibi kargo yoluyla dünyanın herhangi bir noktasındaki birine yollayabilirsiniz. Bu tür ürünlerin taşınması söz konusu olduğunda en yaygın kullanılan yöntem denizyolu taşımacılığı olarak bilinmektedir. Denizyolu taşımacılığı ile ülkeler ve hatta kıtalar arası ulaşım oldukça kolaylaşmıştır. Kuzey Yarım Küreden, Güney Yarım Küreye kadar denizyolu taşımacılığı, oldukça az bir maliyet ile gerçekleştirilebilir.

Denizyolu Taşımacılığı Avantajları


Denizyolu taşımacılığı, genelde uzun bir sürede karşı tarafa ulaşsa da oldukça düşük bir hasar riskine sahip olması, hacmi geniş olan ürünlerin normal şartlar altında daha iyi bir şekilde çalışması denizyolu taşımacılığının avantajlarından birkaçıdır. Etkin bir şekilde kullanılmakta olan denizyolu taşımacılığı, bu avantajlar dolayısıyla daima daha ekonomik ve randımanlı sonuçlar doğuracaktır. Güvenli ulaşım söz konusu olduğunda, özellikle taşıması yapılan ürünleriniz oldukça ağır yükler ise, en rahat ve hesaplı ulaşım denizyolu taşımacılığı sayesinde gerçekleşecektir. Ülkemizin yapısı da deniz ticaretinin yaygınlaşmasına meyilli bir konumda olduğu için özellikle liman şehirlerine yapılan teslimatlarınızda denizyolu taşımacılığı hizmeti tercih edebilirsiniz.

Türkiye’de Denizyolu Taşımacılığı


Türkiye’de denizyolu taşımacılığı gitgide artarak gelişen bir hizmet bölümü olmuştur. Lojistik alanındaki saygınlığı ve önemli limanların hakimiyetinde olması gibi sebeplerden dolayı Türkiye, Avrupa ülkeleri ile lojistik ilişkilerinde oldukça avantajlıdır. Her ne kadar Türkiye, liman ülkesi olma avantajını geçmişte etkili olarak kullanmamış ve liman yapımına büyük bir önem vermemiş olsa da günümüzde bu durumu bir avantaja çevirmeye odaklanmış liman işletmeleri, taşımacılık işlerinde sıklıkla deniz üzerinden yük gemileri aracılığıyla yapılan deniz yolu taşımacılığı tercih etmiştir.